بررسی اپل آیفون 16 و آیفون 16 پلاس

• نویسنده موضوع نویسنده موضوع بهزاد
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
با باتری‌های قدرتمند و چیپست A18، این آیفون‌های رنگارنگ تمام چیزی که نیاز دارید را دارند و چیز زیادی نیست که نداشته باشند.
Apple-iPhone-16-and-iPhone-16-Plus-Reviewer-Collage-2-092024-SOURCE-Julian-Chokkattu.webp

توضیح امتیازدهی:

WIRED
دوربین‌های خوب، عملکرد عالی و عمر باتری فوق‌العاده. پشتیبانی از هوش مصنوعی اپل. زیبایی بیشتر!

TIREDنمایشگر 60 هرتز. سرعت داده USB 2. بدون نمایشگر همیشه روشن. بدون دوربین تله فوتو.

بازخورد غالبی که درباره آیفون 16 جدید دیده‌ام این است که این گوشی زیباست. رنگ‌های جدید آبی فیروزه‌ای، آبی اولترا و صورتی نسبت به رنگ‌های قبلی زنده‌تر شده‌اند، به لطف یک فرآیند تولید جدید که اپل می‌گوید رنگ را در تمام شیشه پشتی گوشی تزریق می‌کند. رنگ‌های آیفون 16 پرو کسل‌کننده هستند و من هم موافقم.

تغییرات بزرگی در آیفون 16 نسبت به مدل قبلی آن مشاهده نمی‌شود. بله، یک دکمه جدید کنترل دوربین وجود دارد و دکمه اکشن از مدل پرو به این مدل منتقل شده، اما تقریباً هر بخش دیگری از دستگاه یک ارتقاء تدریجی است. من همچنین چند هفته‌ای است که با هوش مصنوعی اپل زندگی می‌کنم—حداقل نسخه بتا آن با برخی ویژگی‌های از دست رفته—و باید بگویم که در حالی که چند ویژگی وجود دارد که برای برخی افراد در روزمره مفید خواهد بود، این دلیل خوبی برای ارتقاء نیست، به خصوص اگر آیفون شما به درستی کار می‌کند.

با این حال، این آیفون باتری قوی‌تر و پردازنده‌ای قدرتمندتر دارد و تعمیر آن آسان‌تر است. دوربین‌های آن کاملاً قادر هستند. با توجه به اینکه فیس آی‌دی هنوز بی‌رقیب است، جزیره دینامیک بر روی من تأثیر گذاشته و من همچنان منتظر هستم تا شارژ مشابه مگ‌سیف به گوشی‌های اندرویدی بیاید. به نظر نمی‌رسد آیفون 16 به چیز بیشتری نیاز داشته باشد.
Apple-iPhone-16-vs-iPhone-16-Plus-(pink)-(blue)-Reviewer-Photo-SOURCE-Julian-Chokkattu.webp

چرا آیفون پرو؟

اپل زمان زیادی را صرف ویژگی‌های حرفه‌ای در مدل‌های آیفون پرو می‌کند، اما تعداد کمی از افراد از آن‌ها استفاده خواهند کرد. پرو رس؟ ضبط ویدیو به صورت لاگ؟ سیستم کدگذاری رنگ آکادمی؟ اگر هیچ‌کدام از این کلمات برای شما اهمیتی ندارد، پس امسال فقط چند دلیل برای خرید آیفون 16 پرو وجود دارد.

چیزهای اصلی به صفحه‌نمایش مربوط می‌شود. مدل‌های آیفون 16 پرو حالا صفحه‌نمایش‌های بزرگ‌تری دارند که از صفحه‌نمایش‌های 6.1 اینچی و 6.7 اینچی OLED در آیفون 16 و آیفون 16 پلاس پیشی می‌گیرند. این تغییر در آیفون 16 پرو مؤثرتر است، اما باعث می‌شود آیفون 16 پرو مکس خیلی دشوار برای استفاده شود. اندازه‌های صفحه در آیفون‌های غیر پرو هیچ‌گاه من را ناراضی نمی‌کنند. در آیفون‌های غیر پرو، نمایشگر همیشه روشن وجود ندارد، اما برای من اهمیتی ندارد که این ویژگی اینجا نیست.

Apple-iPhone-16-and-iPhone-16-Plus-Sides-Buttons-Pink-Blue-Reviewer-Photo-SOURCE-Julian-Chokk...webp

حذف جدی‌تر اپل، عدم وجود فناوری ProMotion در آیفون‌های ارزان‌تر است. این بدین معنی است که شما به صفحه‌نمایشی با نرخ تازه‌سازی 60 هرتز محدود هستید، در حالی که تقریباً همه گوشی‌های هوشمند در این قیمت دارای نرخ تازه‌سازی 120 هرتز هستند. شاید من زیادی ریزبین باشم، اما اولین چیزی که بعد از تعویض از آیفون 16 پرو به آیفون 16 گفتم این بود: "چرا لگ داره؟" مشکل این نیست که گوشی عملکرد ضعیفی داشته باشد. صفحه‌نمایش 60 بار در ثانیه تازه‌سازی می‌شود و وقتی از صفحه‌نمایش‌هایی که 120 بار در ثانیه تازه‌سازی می‌شوند به این صفحه‌نمایش منتقل می‌شوید، عملاً انیمیشن‌ها آهسته‌تر به نظر می‌رسند. احتمالاً این فناوری در سال 2025 به مدل‌های ارزان‌تر منتقل خواهد شد، اما در این قیمت باید زودتر از این‌ها در دسترس می‌بود.

تمامی مدل‌های آیفون 16 از شیشه Ceramic Shield جدید اپل استفاده می‌کنند که گفته می‌شود دو برابر قوی‌تر از نسل قبلی است، اما به یاد داشته باشید: شیشه هنوز شیشه است. من آیفون 16 پلاس را از ارتفاع 4 فوت (تقریباً 1.2 متر) روی آسفالت انداختم و صفحه‌نمایش شکست؛ همانطور که همیشه اتفاق می‌افتد. حتماً یک قاب و محافظ صفحه بگیرید! از نظر ساختاری، گوشی‌های پرو فریم تیتانیومی دارند، در حالی که آیفون‌های استاندارد از آلومینیوم ساخته شده‌اند، اما از نظر دوام، همه آن‌ها از شیشه ساخته شده‌اند. تیتانیوم باعث می‌شود گوشی‌های پرو سبک‌تر شوند، اما آیفون 16 و 16 پلاس همچنان وزن کمتری دارند.

دکمه جدیدی به نام Camera Control در سری آیفون 16 اضافه شده که من به آن عادت می‌کنم. من ترجیح می‌دهم از آن به عنوان یک دکمه اختصاصی برای راه‌اندازی دوربین استفاده کنم و دکمه Action (که در آیفون غیر پرو جدید است) را برای فعال کردن ویژگی‌های دیگر، مانند حالت بی‌صدا، آزاد کنم. اما می‌توانید با فشار کم روی دکمه Camera Control، حالت‌های دوربین را تعویض کرده یا از بین سبک‌های مختلف عکاسی اسکرول کنید—فیلترهای رنگی بازنگری شده که به شما اجازه می‌دهند پیش از ثبت تصویر، حالتی به عکس‌های خود بدهید. من گاهی از عملکرد کشویی استفاده می‌کنم، اما ترجیح می‌دهم با ضربه زدن به صفحه، حالتی که می‌خواهم عکاسی کنم را انتخاب کنم.
Apple-iPhone-16-and-iPhone-16-Plus-Back-Camera-Hand-Pink-Reviewer-Photo-SOURCE-Julian-Chokkattu.webp

من بازی‌های AAA مانند Resident Evil و Assassin's Creed Mirage را بازی کردم، اگرچه با لگ‌های بیشتری نسبت به مدل‌های پرو مواجه شدم (و تعداد مشابهی کرش هم داشتم، هرچند این ممکن است به دلیل استفاده من از نسخه بتای توسعه‌دهندگان iOS 18.1 باشد). می‌خواهم اشاره کنم که این بازی‌ها در حال حاضر از نظر کیفیت گرافیکی بهترین‌ها هستند، بنابراین من عمداً در حال تست فشار هستم. بیشتر عناوینی که شما بازی خواهید کرد به‌طور کامل به‌خوبی اجرا خواهند شد. مدل‌های پرو امسال عملکرد حرارتی بهبودیافته‌ای دارند، اما اپل تغییراتی را برای بهبود دفع حرارت در آیفون‌های استاندارد نیز اعمال کرده و من متوجه گرم شدن قابل توجه گوشی‌ها نشده‌ام.

مهم‌تر از همه، هر مدل آیفون 16 قادر به اجرای Apple Intelligence خواهد بود، مجموعه‌ای از ویژگی‌های هوش مصنوعی که در بروزرسانی ماه اکتبر ارائه خواهد شد. من دقیقاً در راهنمای iOS 18 خود توضیح داده‌ام که Apple Intelligence شامل چه ویژگی‌هایی است و تجربه فعلی را به طور کلی در بررسی آیفون 16 پرو خود ارزیابی کرده‌ام. برخی از ویژگی‌های مفید روزمره مانند رونویسی در زمان واقعی در یادداشت‌های صوتی یا ضبط تماس‌ها وجود دارد، اما باید منتظر بمانیم تا اپل مجموعه کامل را ارائه دهد.

عمر باتری نکته برجسته است. من عمر باتری بهتری در آیفون 16 پلاس نسبت به پرو مکس بدست آوردم و بیش از هفت ساعت زمان روشن بودن صفحه را ثبت کردم و 36 درصد شارژ باقی مانده بود در ساعت 1 صبح. آیفون 16 هم کند نیست و شش ساعت زمان روشن بودن صفحه با حدود 20 درصد باقی‌مانده به من داد. و این با ترکیبی از مرور در اینستاگرام، عکس گرفتن، مسیریابی و پخش موسیقی بود. این دستگاه‌ها شما را برای یک روز کامل و حتی بیشتر همراهی خواهند کرد. در مورد باتری، تعویض آن در آیفون 16 و 16 پلاس (نه مدل‌های پرو) آسان‌تر است و iFixit به آن نمره 7 از 10 در قابلیت تعمیر داده است، که پیشرفت بزرگی نسبت به سال‌های گذشته است.

دریغ است که اپل بروزرسانی جدیدی برای پورت شارژ ارائه نکرد. زمانی که اپل سال گذشته به USB-C منتقل شد، سرعت انتقال داده‌ها را برای آیفون 15 همانند قبل نگه داشت—480 مگابیت در ثانیه. از طرفی، مدل‌های پرو سرعت‌های USB3 تا 20 گیگابیت در ثانیه دارند. این تفاوت زیادی است (و غیرضروری)، اما این موضوع تنها در صورتی مهم است که شما بخواهید فایل‌ها را از آیفون به دستگاه دیگری از طریق کابل منتقل کنید.
Apple-iPhone-16-and-iPhone-16-Plus-Back-Camera-Pink-Blue-Reviewer-Photo-SOURCE-Julian-Chokkattu.webp

آیفون 16 و آیفون 16 پلاس در بخش دوربین عملکرد خوبی دارند. من تفاوت قابل توجهی حتی در نور کم هنگام عکاسی با دوربین اصلی و فوق عریض مشاهده نکردم. مدل‌های پرو در بعضی موارد بهتر عمل می‌کنند، اما تفاوت‌ها کوچک است. ویژگی جدید فوکوس خودکار در دوربین 12 مگاپیکسلی فوق عریض این امکان را می‌دهد که عکس‌های ماکرو بگیرید. من نمی‌توانم از گرفتن عکس‌های نزدیک از بینی سگم دست بردارم. بومپ!

من دوربین تله‌فوتو را از دست می‌دهیم و این اصلی‌ترین دلیل برای خرید آیفون پرو است. شما یک زوم 2X در آیفون 16 و آیفون 16 پلاس دارید که کیفیت آن خوب است، اما به اندازه زوم اپتیکال 5X در آیفون 16 پرو و پرو مکس رضایت‌بخش نیست. دوربین‌های آنها قادرند عکس‌های واضح‌تری از سوژه‌های دورتر بگیرند.
من تعجب کردم که اپل ویژگی Audio Mix را به آیفون‌های ارزان‌تر خود آورده است. این ویژگی به شما این امکان را می‌دهد که کیفیت صدا در ویدیوهای خود را تغییر دهید. به عنوان مثال، حالت Studio تمام نویز پس‌زمینه را حذف می‌کند و شما را طوری می‌سازد که انگار در استودیو هستید؛ حالت Cinematic اما بر روی افراد در مرکز کادر تمرکز می‌کند و برخی صحبت‌های پس‌زمینه را به عنوان صدای محیطی اضافه می‌کند. این ویژگی مؤثر است و از نظر فنی کمی بهتر در آیفون 16 پرو عمل می‌کند چون میکروفون‌های بهتری دارد، اما باز هم تفاوت زیاد نیست.

این تقریباً تم کلی سری آیفون 16 است. فاصله زیادی بین این نسخه و مدل‌های پرو وجود ندارد، به این معنی که شما می‌توانید یک آیفون عالی و متعادل را با قیمت 799 دلار تهیه کنید. اگر صفحه نمایش بزرگتر و عمر باتری بیشتر می‌خواهید، مدل پلاس را بگیرید. اما همیشه قبل از ارتقا، از خود بپرسید که آیا واقعاً به آن نیاز دارید یا نه.

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: bahram
عقب
بالا