بررسی: سامسونگ گلکسی S23 و S23 Ultra

• نویسنده موضوع نویسنده موضوع بهزاد
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
این گوشی‌ها تفاوت زیادی با مدل‌های قبلی خود ندارند، اما هنوز هم از بهترین گوشی‌هایی هستند که می‌توانید خریداری کنید.
Samsung-Galaxy-S23-SOURCE-Samsung.webp

WIRED
عملکرد روان و قدرتمند. صفحه‌نمایش‌های روشن و فوق‌العاده. عمر باتری عالی و سیستم دوربین بسیار خوب. قلم S23 کاربردی است و دوربین زوم اپتیکال 10 برابری آن بسیار کارآمد است. بهترین پشتیبانی نرم‌افزاری در اندروید.

TIRED
گران قیمت. طراحی کمی بی‌روح. تغییرات عمده‌ای نسبت به نسل قبلی ندارد.

من در تقاطع تصمیم‌گیری هستم. چند هفته پیش، من گلکسی A14 5G سامسونگ را بررسی کردم و آن را یک گوشی فوق‌العاده با قیمت 200 دلار نامیدم که ثابت می‌کند برای داشتن یک گوشی هوشمند عالی نیازی به پرداخت مبالغ سنگین ندارید. حالا من دارم گلکسی S23 Ultra با قیمت 1200 دلار و گلکسی S23 با قیمت 800 دلار سامسونگ را بررسی می‌کنم و گاهی اوقات خوشحال می‌شوم که پول بیشتری خرج کنم، می‌دانید؟

سری گلکسی S23 سامسونگ (که شامل مدل S23+ هم می‌شود که هنوز تست نکرده‌ام) اصلاً دستگاه‌هایی انقلابی نیستند و بیشتر افراد به تمام این دوربین‌های حرفه‌ای و قدرت پردازشی عظیم نیاز ندارند. اما باید به خودم یادآوری کنم که گاهی اوقات خوب است که برای بهترین‌ها هزینه کنید. خوشحال‌کننده است که دیگر نیازی به چشمک زدن به صفحه‌نمایش کم‌نور در روزهای آفتابی نیست و توانایی بازی کردن با بالاترین کیفیت ممکن را دارید.

اگر از گلکسی S22 یا S21 یا هر گوشی پرچم‌دار دیگری که در دو سال گذشته منتشر شده به اینجا آمده‌اید، این گوشی‌های جدید سامسونگ دلیل زیادی برای ارتقاء به شما نمی‌دهند. اما اگر گوشی قدیمی‌تری در دست دارید یا دستگاهی مقرون به صرفه‌تر دارید که تجربه‌ای محدود ارائه می‌دهد، باید حتماً نگاهی بیندازید.
Samsung-Galaxy-S23-screen-SOURCE-Samsung.webp

من شما را با جزئیات فنی این گوشی‌ها خسته نخواهم کرد. به جای آن، می‌توانید مطلب من را در مورد تفاوت‌ها و شباهت‌های Galaxy S23، S23+ و S23 Ultra بخوانید. (حتی می‌توانید بررسی سری S22 سال گذشته را بخوانید تا اصول کلی این دستگاه‌های جدید را متوجه شوید.) چیزی که با خواندن مشخصات نمی‌توانید متوجه شوید، نحوه احساس این گوشی‌ها در دست است—S23 با صفحه نمایش 6.1 اینچ، انتخاب شخصی من است چون به خوبی در دستان من جا می‌گیرد و بیشتر صفحه برای استفاده با یک دست به راحتی در دسترس است. صفحه نمایش 6.8 اینچی S23 Ultra چندان غیرقابل استفاده نیست، اما در هنگام استفاده متوجه می‌شوم که انگشتانم بیشتر و بیشتر کشیده می‌شود تا اینکه دست دیگرم باید وارد عمل شود—و من دست‌های بزرگی دارم.

بهترین تغییر لبه‌های S23 Ultra است که نسبت به لبه‌های منحنی S22 Ultra سال گذشته، صاف‌تر هستند. لبه‌ها به اندازه لبه‌های iPhone 14 صاف نیستند، اما همچنان احساس بهتری نسبت به مدل قبلی دارند و دست من تقریباً هیچ‌گاه صفحه را قطع نمی‌کند. به طور کلی، ظاهر سری Galaxy S23 من را به هیجان نیاورده است. هنوز هم فکر می‌کنم طراحی سری S21 سامسونگ با ماژول دوربین Contour Cut در رنگ‌های برجسته، زبان طراحی تیزتری را ارائه می‌داد. این گوشی‌های جدید با ماژول دوربین بدون زرق و برق، دقیقاً مانند تعریفی از یک "اسمارت‌فون" به نظر می‌رسند—بی‌شک شیک هستند، اما شخصیت زیادی ندارند.

این سه گوشی ویژگی‌های زیادی مشترک دارند، مثل صفحه نمایش‌های AMOLED با نرخ تازه‌سازی 120 هرتز که اکنون می‌توانند تا 1,750 نیت روشنایی پیک را نمایش دهند. این ویژگی اغلب نادیده گرفته می‌شود؛ روشنایی بالا خواندن صفحه را در روزهای آفتابی بسیار راحت‌تر می‌کند. بسیاری از اوقات نامزد من باید به صفحه گوشی Pixel خود چشمانش را ریز کند، اما در اینجا هیچ‌وقت این مشکل وجود ندارد. (همچنین برای کسانی که به کمبود روشنایی در شب علاقه دارند، به طرز شگفت‌انگیزی تاریک می‌شود.)

تمام این گوشی‌ها توسط چیپست Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 “for Galaxy” تغذیه می‌شوند، که کمی سریع‌تر از Snapdragon 8 Gen 2 پایه‌ای است که در سایر گوشی‌های پرچمدار اندروید مانند OnePlus 11 یافت می‌شود. آزمایش‌های بنچمارک من این را تأیید کردند، اما این یک پیشرفت عظیم نیست. این چیپست در دو زمینه خاص است. در سال‌های اخیر، بسیار سخت است که پیشرفت‌های معناداری در عملکرد مشاهده شود، اما من متوجه شدم که گوشی‌های دارای این پردازنده نسبت به قبل پاسخ‌گوتر و سریع‌تر احساس می‌شوند.

این موضوع در بازی‌های سنگین مانند Genshin Impact بیشتر نمایان می‌شود. سال گذشته، من مجبور بودم تنظیمات گرافیکی را پایین بیاورم تا بازی بدون لرزش زیاد اجرا شود. اکنون، بازی در بالاترین تنظیمات گرافیکی به طور فوق‌العاده‌ای روان اجرا می‌شود و فقط پس از مدت طولانی بازی و وقتی که اکشن زیادی روی صفحه است، چند لرزش جزئی مشاهده می‌شود. گوشی پس از مدتی بازی کمی گرم می‌شود، اما نه به اندازه‌ای که اذیت‌کننده باشد. جشن بگیرید!
Samsung-Galaxy-S23-Ultra-SOURCE-Samsung.webp

دومین چیزی که در مورد این چیپست دوست دارم، کارایی آن است. با وجود اینکه از همان باتری 5000 میلی‌آمپر ساعتی مشابه مدل S22 Ultra سال گذشته استفاده می‌کند، سامسونگ ادعا می‌کند که S23 Ultra 20 درصد بیشتر دوام می‌آورد. این ادعا درست است. گوشی Ultra معمولاً با استفاده متوسط تا روز دوم برای من دوام می‌آورد و حدود ساعت 3 بعدازظهر نیاز به شارژ مجدد پیدا می‌کند. گوشی S23 با باتری 3900 میلی‌آمپر ساعتی‌اش راحتی کامل تا یک روز دوام می‌آورد و حدود 30 درصد از شارژ آن تا نیمه شب باقی می‌ماند. احتمالاً نیازی نیست که همیشه شارژر را با خود حمل کنید. (البته اگر به شارژر نیاز دارید، چون سامسونگ شارژر را در جعبه قرار نمی‌دهد، ما توصیه‌هایی در راهنمای کاورها و لوازم جانبی S23 داریم.)

سامسونگ در زمینه به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری در دنیای اندروید پیشرو است، زیرا این گوشی‌ها چهار به‌روزرسانی سیستم‌عامل اندروید و پنج سال به‌روزرسانی امنیتی ماهانه دریافت خواهند کرد. این باعث می‌شود که شما بتوانید از سری S23 به مدت طولانی استفاده کنید بدون اینکه احساس کنید ویژگی‌های جدید اندروید یا اصلاحات امنیتی حیاتی را از دست داده‌اید. رابط نرم‌افزاری OneUI سامسونگ به عنوان رابط نرم‌افزاری من، بهترین نیست، اما قطعاً از OnePlus 11 بهتر است و من خیلی خوشحالم که یک به‌روزرسانی نرم‌افزاری اخیر به من این امکان را داد که تقویم سامسونگ را که استفاده نمی‌کنم، غیرفعال کنم، بنابراین دیگر نیازی نیست که دو اعلان از آن و گوگل تقویم دریافت کنم.

Galaxy S23 Ultra هنوز تنها مدلی است که قلم S Pen در پایین آن تعبیه شده است. من از آن به عنوان شاتر از راه دور برای دوربین استفاده کرده‌ام تا در نور کم عکس بگیرم بدون اینکه مجبور باشم روی آیکن شاتر ضربه بزنم (و ممکن است لرزش دوربین ایجاد شود). این مورد به‌ویژه زمانی مفید بود که من گوشی Ultra را روی نیمکت پارک در نیویورک قرار دادم و سعی کردم از حالت جدید Astrophoto سامسونگ برای ثبت ستاره‌ها استفاده کنم—یک ضربه ساده روی دکمه قلم S Pen و voila، یک عکس واضح. من برای نوشتن یادداشت‌ها یا نقاشی با قلم مناسب نیستم، اما شما خودتان انجام دهید.
Samsung Galaxy S23 Ultra, حالت پرتره. این را با عکس بعدی مقایسه کنید. عکس گرفته شده با S23 Ultra اگر کاملاً زوم کنید روی صورت پاپ من، فوق‌العاده تیز به نظر می‌رسد. عکس صورت سگم روشن‌تر شده و کمی از پنجره بیرون می‌سوزد، و رنگ‌ها کمی بیش از حد اشباع شده‌اند. اگر عکس‌های زیادی می‌گیرید، احتمالاً ارزش دارد که روی S23 Ultra هزینه کنید. چند عکس که من با Ultra در هفته‌های اخیر گرفته‌ام معمولاً از عکس‌های گرفته شده با S23 استاندارد زیباتر هستند، اما تفاوت آنقدرها هم زیاد نیست. دوربین 50 مگاپیکسلی S23 می‌تواند عکس‌های شفاف و رنگارنگی در هر شرایط نوری بگیرد، و همین را می‌توان برای دوربین 200 مگاپیکسلی Ultra گفت. اگر بیشتر از هر چیزی سلفی می‌گیرید، خوشحال خواهید شد که بشنوید همه آن‌ها همان دوربین سلفی 12 مگاپیکسلی دارند که نسبتاً تیز است.

دوربین‌های اولتراواید و 3X تله‌فوتو بسیار قابل اعتماد و مفید هستند، اما من همچنین عاشق استفاده از S23 Ultra برای دوربین چهارم آن، یعنی زوم اپتیکال 10X هستم. از نامزد من بپرسید. او به شما خواهد گفت که چقدر من در خیابان متوقف می‌شوم تا دوربین 10X را به سمت یک درخت بگیرم تا عکسی از یک پرنده، سنجاب، یا حتی ساختمان امپایر استیت بگیرم. من یک فرد تله‌فوتو هستم، بنابراین این بستگی به این دارد که آیا خودتان معمولاً در حال زوم کردن روی سوژه‌تان هستید یا نه. برای من، این یکی از دلایلی است که باید این گوشی را بیشتر از هر گوشی دیگری در ایالات متحده بخرید، هرچند باید بگویم که زوم دیجیتال 10X پیکسل 7 پرو با توجه به قیمتش، به طرز شگفت‌انگیزی نزدیک می‌شود.

به طور کلی، من واقعاً تحت تأثیر قرار گرفته‌ام و از عکسی که از سری S23 بیرون می‌آید، خوشحالم. مانند هر سیستم دوربینی، برخی نقص‌ها وجود دارد، مانند اینکه رنگ‌ها ممکن است خیلی اشباع شده باشند یا دوربین‌ها به طور پیش‌فرض سعی می‌کنند ویژگی‌های صورت شما را نرم کنند. (شما می‌توانید این ویژگی را غیرفعال کنید.) همچنین من زیاد از حالت‌های دوربین 200 یا 50 مگاپیکسلی در S23 Ultra و S23 استفاده نمی‌کنم. البته، می‌توانید جزئیات زیادی در این عکس‌های با وضوح بالا بگیرید، اما من به طور کلی نتایج عکس‌های پیش‌فرض 12 مگاپیکسلی را ترجیح می‌دهم (و آن‌ها فضای ذخیره‌سازی کمتری اشغال می‌کنند). این دوربین‌ها به راحتی با پیکسل 7 پرو و آیفون 14 پرو رقابت می‌کنند و در بسیاری از موارد از آن‌ها بهتر عمل می‌کنند. تثبیت‌کننده ویدئویی بهبود یافته سامسونگ در S23 Ultra نیز قابل توجه است، زیرا این یکی از بهترین‌هایی است که در گوشی‌های اندروید خواهید دید، هرچند که آیفون هنوز در این زمینه برنده است.

من شکایات جزئی دارم. چرا S23+ و S23 Ultra از آلومینیوم ساخته شده‌اند و نه از فولاد ضدزنگ مثل آیفون 14 پرو و آیفون 14 پرو مکس؟ برخی از گزینه‌های منوی نرم‌افزاری نیز کمی گیج‌کننده و پنهان هستند. همچنین خوب می‌شد اگر یک ترفند جدید بزرگ با این گوشی‌ها می‌دیدیم که بیشتر مفید باشد تا تزئینی. اما خب، من دارم نکته‌برداری می‌کنم.

کدام یک را باید بخرید؟ دوباره باید یادآوری کنم که شما نیازی نیست که اینقدر خرج کنید تا یک گوشی عالی بخرید، اما خب، ضرری ندارد که به خودتان لطفی کنید. بیشتر افراد از Galaxy S23 (و S23+ اگر گوشی بزرگتری می‌خواهید) بیش از حد خوشحال خواهند شد، اما طرفداران دوربین و کسانی که قلم را دوست دارند، عاشق S23 Ultra خواهند بود. پیشنهاد می‌کنم چند ماه صبر کنید تا گوشی‌ها در تخفیف باشند، چون گوشی‌های سامسونگ معمولاً به زودی تخفیف می‌خورند. یا می‌توانید از سری Galaxy S22 سال گذشته خرید کنید که تجربه‌ای تقریباً مشابه ارائه می‌دهد.

عقب
بالا