بررسی گوشی موبایل گوگل پیکسل ۹ پرو و پیکسل ۹ پرو xl

• نویسنده موضوع نویسنده موضوع بهزاد
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

بررسی پیکسل 9 پرو و پیکسل 9 پرو ایکس‌ال​

بررسی پیکسل 9 پرو
Pixel-9-Pro-Review-3.webp

عرضه سری پیکسل 9، بدون شک بزرگ‌ترین رویداد برای گوگل در سال‌های اخیر است. به جای دو گوشی – یکی پرو و دیگری غیرپرو – گوگل به ما چهار مدل متفاوت ارائه کرده که همگی طراحی‌های جدیدی دارند. این سری با پیکسل 9 معمولی آغاز می‌شود که با توجه به قیمتش، مشخصات چشمگیری دارد. سپس، سه مدل مختلف در سطح «پرو» داریم، یکی از آن‌ها تاشو است و دو مدل دیگر که در اینجا درباره‌شان صحبت خواهیم کرد. این اولین بار است که گوگل تنوع انتخابی واقعی به کاربران ارائه می‌دهد و من واقعاً از این موضوع هیجان‌زده‌ام.

من توانسته‌ام طی چند هفته گذشته پیکسل 9 پرو و پیکسل 9 پرو ایکس‌ال را آزمایش کنم. حدس می‌زنم بیشتر افراد به این دو مدل تمایل پیدا کنند، چرا که هر دو بالاترین مشخصات ارائه‌شده توسط گوگل را دارند و در دو اندازه مختلف عرضه شده‌اند. این دو مدل بهترین نمایشگرها و دوربین‌ها را در قالب گوشی‌های معمولی دارند، رنگ‌های متنوعی ارائه می‌دهند و قیمت‌های مختلفی دارند که بسته به میزان حافظه، قابل تنظیم است. برای اولین بار می‌توانید گوشی کوچکی بخرید و از هیچ قابلیتی صرف‌نظر نکنید؛ این برای گوگل و کسانی که گوشی‌های کوچک‌تر را دوست دارند، بسیار مهم است.

طراحی
Pixel-9-Pro-Review-5.webp

پیکسل 9 پرو ممکن است از سوی طرفداران آیفون به دلیل شباهت ظاهری با طراحی محصولات اپل، مورد تمسخر قرار گیرد. اما این موضوع به نوعی طبیعی است. پیکسل 9 پرو کمی شبیه به آیفون به نظر می‌رسد، اما گوگل با اضافه کردن بارز طراحی‌های مخصوص خود، مانند لوگوی G و میله دوربین، به آن شخصیت منحصر به فردی داده است.

نمایشگر​

گوگل از پنل‌های LTPO OLED برای هر دو گوشی استفاده کرده که به نام «سوپر آکتوا» شناخته می‌شود. اندازه نمایشگر 9 پرو برابر با 6.3 اینچ و 9 پرو ایکس‌ال 6.8 اینچ است. این نمایشگرها می‌توانند بین 1 تا 120 هرتز تازه‌سازی شوند و تا حداکثر 3000 نیت روشنایی می‌رسند. این پنل‌ها واکنش‌پذیری بالایی به لمس دارند و رنگ‌های زنده و سیاه‌های عمیقی ارائه می‌دهند.
Pixel-9-Pro-Review-9.webp

عمر باتری​

در بررسی عمر باتری، باتری 4700 میلی‌آمپرساعتی پیکسل 9 پرو توانست در حدود 4 ساعت استفاده از صفحه‌نمایش، حدود 30 تا 40 درصد باتری باقی بگذارد. مدل بزرگ‌تر، 9 پرو ایکس‌ال با باتری 5060 میلی‌آمپرساعتی، حتی عملکرد بهتری دارد. از طرفی، شارژ سریع‌تر نیز در هر دو گوشی وجود دارد، اما گوگل همچنان در این زمینه از برخی رقبا عقب است.

عملکرد و دوربین​

گوگل از تراشه Tensor G4 در سری پیکسل 9 استفاده کرده است که بهبودهای عملکردی و مصرف انرژی بیشتری ارائه می‌دهد. هر دو مدل دارای رم 16 گیگابایتی و نمایشگر 120 هرتز هستند که تجربه کاربری بسیار روانی را فراهم می‌کنند.

در بخش دوربین نیز هر دو گوشی از تنظیمات یکسان برخوردارند، شامل یک دوربین اصلی 50 مگاپیکسل، یک لنز فوق‌عریض 48 مگاپیکسل و یک سنسور تله‌فوتو 48 مگاپیکسل. دوربین‌ها ویژگی‌های قدرتمندی مانند حالت شب، حالت پرتره و قابلیت‌های پس از پردازش را ارائه می‌دهند.
Pixel-9-Pro-Camera-AI-2-738x980.webp

نرم‌افزار و هوش مصنوعی​

سری پیکسل 9 به صورت پیش‌فرض از اندروید 14 بهره می‌برد و تجربه کاربری ساده، سریع و روانی را فراهم می‌کند. گوگل ویژگی‌های هوش مصنوعی متنوعی در این گوشی‌ها قرار داده است، از جمله Gemini Live برای تعاملات صوتی و ابزارهای ویرایش عکس‌ها.
Pixel-9-Pro-Camera-AI-1-738x980.webp

نتیجه‌گیری
در نهایت، سری پیکسل 9 با طراحی، نمایشگر و امکانات بهبود یافته، گزینه‌های عالی برای علاقه‌مندان به گوشی‌های هوشمند است. اگر به دنبال گوشی‌های کوچکتر با امکانات کامل هستید یا مدل بزرگ‌تری را ترجیح می‌دهید، گوگل این نیازها را به خوبی پوشش داده است.

بعد از آن، برنامه جدید Google به نام Screenshots طراحی شده است که نقش نوعی دفترچه یادداشت و سازمان‌دهنده را ایفا کند تا بتواند اطلاعات را برای استفاده‌های بعدی ذخیره کند. گوگل می‌خواهد شما از همه چیز اسکرین‌شات بگیرید تا سابقه‌ای از چیزهایی که به آن‌ها علاقه دارید بسازید. ظاهراً این برنامه از هوش مصنوعی برای مرتب کردن اطلاعات اسکرین‌شات‌ها استفاده می‌کند. من ایده را دوست دارم، زیرا خودم هم از بسیاری از چیزها اسکرین‌شات می‌گیرم، اما ممکن است ماه‌ها یا حتی سال‌ها طول بکشد تا ببینیم آیا این ایده کارآمد است یا خیر. صادقانه بگویم، این ویژگی باید در Google Photos گنجانده شود، که احتمالاً در نهایت این اتفاق خواهد افتاد.
Pixel-9-Pro-Review-11.webp

Pixel 9 Pro دارای برنامه جدید آب‌وهوای گوگل است که گزارش‌هایی با کمک هوش مصنوعی ارائه می‌دهد. این ویژگی‌ها شاید کمی عجیب به نظر برسند، زیرا سعی می‌کنند روز را خلاصه کنند و به شما برای آماده شدن کمک کنند. مطمئن نیستم که این ویژگی‌ها تجربه کاربری را بهبود ببخشند، اما حداقل برنامه جدید آب‌وهوای گوگل واقعاً خوب است و هر روز به آن نگاه می‌کنم. این برنامه اطلاعات جامعی دارد و افزودنی عالی برای سری پیکسل است.
Pixel-9-Pro-vs-iPhone-15-Pro-3.webp

گوگل همچنین برنامه‌ای به نام Pixel Studio ایجاد کرده است که یک مولد تصویر با هوش مصنوعی است و می‌تواند ایده‌های خلاقانه شما را به تصاویر جالب برای اشتراک‌گذاری تبدیل کند. این برنامه به خوبی کار می‌کند، اما فعلاً محدودیت دارد. این برنامه فقط تصاویری با اندازه 2048×2048 تولید می‌کند، بنابراین حتی نمی‌تواند والپیپرهای جدید برای شما بسازد. این بیشتر به عنوان یک مولد تصویر هوش مصنوعی برای اشتراک‌گذاری اجتماعی طراحی شده است تا تصاویر را از طریق برنامه‌های پیام‌رسان ارسال کنید، که ظاهراً افراد به آن علاقه دارند؟ نمی‌دانم. شاید گوگل برنامه‌هایی برای افزایش وضوح و موارد استفاده این ویژگی داشته باشد.

سایر ویژگی‌های هوش مصنوعی هم وجود دارد، مانند استفاده از Gemini در Google Keep برای ایجاد لیست‌ها، یادداشت‌های تماس از تماس‌هایی که برقرار می‌کنید (در صورتی که فرد مقابل با ضبط توسط Assistant موافق باشد)، و ویژگی Add Me که به شما امکان می‌دهد در عکس‌ها حضور داشته باشید حتی اگر خودتان عکاس باشید. از Add Me با خانواده و چند دوست استفاده کردم تا ببینم چقدر خوب عمل می‌کند. واقعاً هم کار می‌کند. با این حال، امیدوارم این عکس‌ها در آینده ارزشمند شوند تا بتوانیم بگوییم: «نگاه کنید، عکس‌های جالبی با هم گرفتیم!» زیرا در حال حاضر، چون می‌دانم که جعلی هستند و خودم در آن‌ها حضور نداشتم، نمی‌توانم احساس واقعی بودن عکس را تجربه کنم و این کمی از لذت آن کم می‌کند.

این ویژگی‌های هوش مصنوعی وجود دارند، اما مطمئن نیستم که بسیاری از آن‌ها هنوز خیلی کاربردی باشند، و برخی از آن‌ها کمی عجیب به نظر می‌رسند. شاید روزی هوش مصنوعی جهان را تغییر دهد. امیدوارم آن روز تأثیرات مثبت و نه منفی داشته باشد.

برای خلاصه نرم‌افزار، باید بگویم که تجربه پایه اندروید و پیکسل گوگل فوق‌العاده است. من عاشق کار با نرم‌افزار در این گوشی هستم. اما در مورد ویژگی‌های جدید هوش مصنوعی، باید گفت که ترکیبی از ویژگی‌های سرگرم‌کننده و شاید روزی مفید است.

پشتیبانی نرم‌افزاری: همانند سری Pixel 8، گوگل می‌گوید که برای Pixel 9 Pro «به مدت ۷ سال به‌روزرسانی‌های سیستم‌عامل، امنیتی و Pixel Drop ارائه می‌کند.» به طور رسمی، این به‌روزرسانی‌ها تا ۷ سال از زمان عرضه در فروشگاه گوگل ایالات متحده ادامه خواهند داشت. از آنجا که در حال حاضر با اندروید ۱۴ هستیم، به‌روزرسانی‌ها احتمالاً تا اندروید ۲۱ ادامه خواهد داشت. به علاوه، این گوشی‌ها همچنان ماهانه به‌روزرسانی‌های امنیتی و به‌روزرسانی‌های ویژگی‌های فصلی Pixel را دریافت می‌کنند. گوگل از نظر پشتیبانی نرم‌افزاری بهتر از هر شرکت دیگری عمل می‌کند و همچنان به این تعهد طولانی‌مدت پایبند است. داشتن یک Pixel 9 Pro یعنی به‌روزرسانی‌های چندین ساله که احتمالاً بیشتر از مدتی که از گوشی استفاده خواهید کرد، ادامه خواهد داشت.

اتصال سلولی: از زمانی که گوگل از تراشه‌ها و مودم‌های کوالکام به سمت تنظیمات Tensor که از فناوری تراشه‌های سامسونگ استفاده می‌کند، سوئیچ کرده، سری Pixel در حفظ اتصال سلولی مشکلاتی داشته است. بارها مجبور شده‌ام حالت هواپیما را روشن و خاموش کنم یا Pixel 7 Pro یا Pixel 8 Pro را ریبوت کنم تا اتصال سلولی بازگردد. اما در Pixel 9 Pro و 9 Pro XL، یک مودم جدید سامسونگ با تراشه Tensor G4 وجود دارد که به نظر می‌رسد بسیاری از مشکلات قبلی را برطرف کرده است. تاکنون در موقعیت‌های مختلفی آزمایش کرده‌ام و نیازی به ریبوت یا روشن و خاموش کردن حالت هواپیما نداشته‌ام تا اتصال را بازیابی کنم.

حسگر اثر انگشت: معمولاً حسگرهای اثر انگشت را در بررسی‌ها مورد بحث قرار نمی‌دهیم مگر اینکه کیفیت آن‌ها پایین باشد. اما با توجه به اینکه در مدل‌های قبلی گوگل، حسگرهای اثر انگشت مشکلاتی داشتند، حسگر جدید اولتراسونیک در سری Pixel 9 Pro بهبود چشمگیری داشته است. این حسگر اثر انگشت سریع است و معمولاً از چهره شما زودتر اسکن می‌کند.
Pixel-9-Pro-Review-13.webp

بررسی Pixel 9 Pro:

چه چیزی من را اذیت می‌کند؟حافظه داخلی 128 گیگابایتی: شروع حافظه داخلی با 128 گیگابایت در سطح پایه برای یک گوشی «Pro» و گران‌قیمت، عجیب است. سامسونگ گوشی‌های برتر خود را با 256 گیگابایت آغاز می‌کند و گوگل نیز باید از این رویه پیروی کند. در گوشی‌ای با حافظه 128 گیگابایت، ممکن است در کمتر از ۲ سال حافظه پر شود.

جدی؟ چیز دیگری نیست. در حال حاضر Pixel 9 Pro تقریباً بی‌نقص به نظر می‌رسد.

آیا باید Pixel 9 Pro یا 9 Pro XL را بخرید؟به طور خلاصه، بله، من فکر می‌کنم باید به خرید یکی از گوشی‌های Pixel 9 Pro گوگل فکر کنید. تصمیم واقعی شما بین مدل کوچک‌تر و بزرگ‌تر خواهد بود. این دو گوشی، بهترین گوشی‌هایی هستند که گوگل در سال ۲۰۲۴ ساخته است. گوگل در زمینه نرم‌افزار اندروید پیشتاز است بدون اینکه زیاده‌روی کند، دوربین‌ها در بهترین سطح خود هستند و پشتیبانی نرم‌افزاری آن‌ها عالی است.

آخرین ویرایش توسط مدیر:
عقب
بالا